Placinta cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 5 Iun 2010 | 11965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(450 g)
  • ulei pentru uns foile(unt topit)
  • aprox 1 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • unt cat o nuca
  • 6 linguri zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Umplutura:

merele se curata,se dau pe razatoare,se amesteca cu zahar si scortisoara si se pun pe foc la calit impreuna cu untul.Se lasa la racit

 Taiem foile dupa marimea tavii(eu am avut 33/23).Eu am facut cu 4 straturi de foi a cate 4 foi(ultimul l-am format di resturile ce au ramas dupa ce am decupat).Se unge fiecare foaie cu ulei/unt topit si se pun in tava unsa cu ulei,se continua cu un strat de mere,4 foi unse cu ulei,mere,4 foi unse,mere,foi unse si se da la cuptor.pana se rumeneste.Cat este calda se toarna peste placinta un sirop din 100 ml apa,2 linguri zahar si esenta de vanilie.
Se lasa sa se raceasca si se proportioneaza.Se serveste cu zahar pudra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Strudel impletit cu mere si nuci